Staré Mesto vyhlásilo súťaž na prevádzkovanie platených parkovísk

09.01.2013 Bratislava

Bratislava 9. januára (TASR) - Bratislavské Staré Mesto vyhlásilo verejnú súťaž na vybudovanie a prevádzkovanie zóny plateného parkovania v mestskej časti. Hodnota zákazky je takmer 18 miliónov eur. Mestská časť bude víťaza súťaže vyberať v elektronickej aukcii.

V prvom kole výberového konania môžu uchádzači svoje ponuky a žiadosti o účasť predkladať do 30. januára. Kritériom na vyhodnotenie ponúk je najnižšia cena. "Zákazka obsahuje aj opciu, na základe ktorej bude staromestská parkovacia politika platiť na komunikáciách v správe mestskej časti, ako aj hlavného mesta, aj preto je hodnota zákazky 18 miliónov eur," uviedol pre TASR hovorca Starého Mesta Tomáš Halán. Táto mestská časť počíta s prevádzkovaním a spoplatnením 5060 parkovacích miest v mestskej časti. "Príjem z poplatkov za parkovanie na týchto vyhradených miestach bude príjmom mestskej časti," informoval Halán.

Dodal, že mestská časť sa neobáva, že by výber prevádzkovateľa parkovacích zón v Starom Meste vyvolal v čase príprav parkovacej politiky Bratislavy, negatívnu reakciu magistrátu. "Staré Mesto rovnako ako iné mestské časti nikdy nesúhlasilo s jednotným prevádzkovateľom parkovacích zón," zdôraznil Halán a pripomenul, že napríklad bratislavské Nové Mesto na prevádzkovanie parkovacej politiky už založilo vlastnú firmu.

Staromestská parkovacia politika, ktorú mestská časť pripravuje už viac ako rok, má podľa Halána navyše aj súhlas primátora Bratislavy Milana Ftáčnika. Ten svoje súhlasné stanovisko k verejnej súťaži na prevádzkovateľa zón plateného parkovania podmieňoval tým, že do výberovej komisie deleguje mestská časť zástupcov magistrátu. "Tak sa aj stalo a preto Staré Mesto nevidí dôvod, aby magistrát zaujal negatívne stanovisko ku staromestskej parkovacej politike," uviedol Halán.
 

Vyberte región